Termékek Menü
0

Érdekességek

Lehet a nyelvtanulás játék? Naná! Nekünk, felnőtteknek, akik a nyelvtani szabályok és szavak magolásának kínját szenvedtük el anno, talán elképzelhetetlen, ami a gyerekek számára természetes: tanuljunk játszva! A mai cikkünk elsősorban az angol tanulásáról szól, főleg a gyerekeknek – méghozzá játékosan. De ez nem jelenti azt, hogy a felnőttek ne élvezhetnék ugyanezeket a fejlesztő játékokat, akár gyermekeikkel, akár saját tanulmányaik során.

A logikai készség elengedhetetlen a matematikában, a fizikában, de a valós életben is. De a kérdés csak az, hogy magától is kifejlődik a gyerekben, vagy érdemes fejleszteni ezt a területet?

Nincs is jobb annál, mint a saját két kezeddel létrehozni valami újat. Alighanem ezért is imádjuk az építős játékokat. Most bemutatjuk a legjobbakat!

Miért jók az építős játékok? Fejlesztik a kreativitást, a mozgáskoordinációt, a szem-kéz koordinációt, a finommotoros mozgást, a logikát… De az egyik legjobb dolog bennük talán az, hogy létrehozhatunk valamit. 2018-ban, amikor életünk nagy részét a virtuális térben éljük, egészen különleges élmény a saját két kezünkkel alkotni.  

Mikor kisgyereknek készülsz ajándékot venni, természetesen a játék az, ami először eszedbe jut. Ez így normális, hiszen a gyerekek a játékoknak örülnek a legjobban.

A körülöttünk egyre gyorsabban változó világban felnőttként nehezen, vagy sehogy sem boldogulsz idegen nyelv, elsősorban az angol alapos ismerete nélkül.

A többgyermekes szülők általában a második gyermek megszületése után döbbennek rá, hogy egy kisfiú és egy kislány igényei majd minden téren jelentősen elütnek egymástól.

Gyakorló szülőként minden bizonnyal mond neked valamit a fejlesztés kifejezés. Bár ez így önmagában túl általános, de a pedagógusok és azok az intézmények ahol gyerekek megfordulnak, többnyire a fejlesztést jelölik meg fő célként, amikor egyénenként kerül szóba egy-egy gyermek.

Egy kisgyermek átlagos fejlettségi szintje rendszerint sok, egymással többé-kevésbé összefüggő tényező végeredménye. A szülői nevelés, az iskolai vagy óvodai foglalkozások, a különféle környezeti hatások mind nagyban befolyásolhatják egy gyerek egyéni fejlettségi szintjét.

A játszva tanulás folyamatát főként a legkisebbeknél figyelhetjük meg, mivel esetükben még nincs semmilyen külső kényszer, csak puszta kíváncsiság vezérli őket abban, hogy megismerhessék a kedvenc játékaikat körülvevő „csodákat‟.

Köztudott, hogy gyerekkorban sokkal könnyebben tanulunk nyelveket, mint felnőttként, ezért, ha szeretnénk, hogy a gyerkőc könnyebben boldoguljon a későbbiekben és ne okozzanak gondot az iskolai nyelvórák, akkor érdemes minél hamarabb rávezetni őket erre az útra.

A gyerekek életében a mesék és játékok kulcsfontosságú szerepet játszanak. Nemcsak azért, mert lekötik a figyelmüket és szórakoztatják őket, hanem azért, mert nagyon sok mindent általuk és a segítségükkel tanulnak meg.

Sokáig az volt az elképzelés, hogy a lányok babával és a fiúk kisautóval kell játszanak és ferde szemmel néztek a kocsikázó kislányokra és babázó kisfiúkra.

A mai gyerekek olyan elképesztő ütemben fejlődnek és olyan képességekkel rendelkeznek már három, négy éves korukban, hogy néhány éve, évtizede a kisiskolások szintjét is elérték volna.

A nyelvtanulás ma már egészen az óvodás kortól jelen van a gyermekek életében. Bár vannak olyan szülők, akik azon az állásponton vannak, hogy a kicsiknek éppen elég lesz majd az iskolában szembesülni a feléjük támasztott követelményekkel, de mégis tény, hogy a tanulás történhet játékos formában is.

Fontosnak tartod, hogy az önfeledt gyermekkor biztosítása mellett kicsid fejlődjön is a játékkal töltött idő során? Szeretnéd, ha jobban teljesítene az iskolában, és magabiztosan állna hozzá a tanuláshoz? Az alapokat bizony a memória játékok segítségével fektetheted le, melyek minden korosztály számára kihívást jelentenek.

A nyelvismeret fontosságához napjainkban már kétség sem férhet, s nem csak a munkavállalás terén jut az szerephez. Nem véletlen, hogy gyakran már az óvodában is elindul a nyelvoktatás, hiszen a kicsik ebben a korban rendkívül gyorsan magukba szívják az információkat.

Minden szülő álma, hogy az ő gyermeke legyen a legtökéletesebb a világon. Az óvodában ő tudja legjobban a szerepet, az iskolában ő tanuljon a legjobban, majd a nagybetűs életben ő legyen a legsikeresebb, legboldogabb ember.

Szeretnéd, hogy a gyerekeknek jól induljon a napjuk az iskolában?
Csak nyomtasd ki ezeket a kis üzeneteket! Tedd be a tolltartóba vagy az uzsonnás dobozba, és máris mosolygós lesz gyermekeid napja a suliban!
 
Minden családban, minden pillanatban történnek csodák. Csodák, amelyek rádöbbentenek minket arra, hogy a szülői lét csupa kihívás ... és olyan siker, amit néha a könnyeinken keresztül látunk.

Van olyan család, ahol manapság nem okoz fejtörést a szülőknek a gyerekek okostelefon mániája? Valószínűleg egyre többen szembesülünk azzal a problémával, hogy a srácok inkább a telefont vagy a tabletet nyomkodják játszás gyanánt.

Facebook
Pinterest

Kövess minket a Pinteresten is!

Házhozszállítás

Megbizható Bolt
Megbizhatobolt.hu - Webáruház értékelés. Mennyi csillagot érdemel ez a webáruház? 
Fogyasztó Barát