Termékek Menü

A készségfejlesztő játékok előnyét érdemes kihasználni

A játszva tanulás folyamatát főként a legkisebbeknél figyelhetjük meg, mivel esetükben még nincs semmilyen külső kényszer, csak puszta kíváncsiság vezérli őket abban, hogy megismerhessék a kedvenc játékaikat körülvevő „csodákat‟.

Azonban a készségfejlesztő játékok révén ezt az ösztönös és magától értetődő információgyűjtést továbbvihetnénk az óvodás és kisiskolás korba is, mert a tapasztalatok szerint sokkal jobb eredmények érhetők el, mint a magyarázat utáni tanulással. Ugyanis míg egy néhány éves gyerkőc figyelme igen hamar elkalandozik, ha beszélünk hozzá, addig egy izgalmas játékba hosszú percekig, 30-40 percig is képes belemerülni.

Mivel pedig a játék során akaratlanul is számos új információt begyűjt, így a készségfejlesztő játékok, amelyek direkt valamilyen képesség kialakítására, megerősítésére szolgálnak, még inkább célba tudnak érni. A kicsik számára a próbálkozás, a tapasztalás, a gyakorlat sokkal fontosabb, mint az elméleti elbeszélés, éppen ezért, az ilyen eszközök, amelyek egyszerre szórakoztatnak és oktató jelleggel bírnak, sokkal könnyebben elültetik az új információmorzsákat és egyszerűbben rávezetik egy-egy készség helyes alkalmazására.

 

A készségfejlesztő játékok bevethetők a nehézségekkel küszködő kicsiknél, illetve a tehetséges gyerekek tudásának kibővítésére is. Továbbá segítséget nyújthatnak az óvodai, iskolai tananyag elsajátításában is. A széles választékban megtalálhatunk számolási készségek, memória, ismeretszerzés, finommotorikus képességek, formafelismerés és térbeli orientáció fejlesztésére irányuló készségfejlesztő játékok is.

Tartalomhoz tartozó címkék: érdekességek
Facebook
Pinterest

Kövess minket a Pinteresten is!

Házhozszállítás

Megbizható Bolt
Megbizhatobolt.hu - Webáruház értékelés. Mennyi csillagot érdemel ez a webáruház? 
Fogyasztó Barát