Termékek Menü

Érdekességek

A kártyajátékok örök slágerek lesznek, hiszen nem túl bonyolultak, rövid és pörgős a játékidejük, ráadásul kis helyen is elférnek, így bárhova magatokkal vihetitek. Egyesek szerint annyira egyszerűek, hogy már-már értéktelenek, és a kártyázással töltött idő értelmetlen. Ledöntjük az őket körül övező mítoszokat, és bebizonyítjuk, hogy milyen izgalmasak, ugyanakkor mennyire hasznosak is egyben!

Az emlékezőképesség az, amiről szinte tudomást sem veszel, mégis elképzelhetetlenek lennének nélküle a hétköznapok. Sokat tehetsz gyermeked memóriájának fejlesztéséért, hogy minden iskolai feladatot zökkenőmentesen vegyen. Ha te is unod már a párkeresős memória játékot, jó hírünk van: sokkal szórakoztatóbb játékokat is tudunk ajánlani!

A gyerekek folyamatosan új dolgokat tanulnak, még olyanokat is, amiket nem akarsz;) A 3 éves kor az egyik legfogékonyabb időszak, amikor tudatosan megalapozhatod a jövőbeli képességeket. Korábbi bejegyzésünkben olvashattad, hogy milyen játékokat ajánlunk fiúknak, most pedig arra térünk ki, hogy mit tanácsolunk kifejezetten a kisebb korosztály számára. Egy jó játék a 3 éves fiúknak bármilyen irányított fejlesztéssel felér!

Szülőként, de akár pedagógusként is tudhatod, hogy milyen nagy különbségek vannak a fiúk és lányok között, hogy mennyire eltérő dolgok érdeklik őket. De vajon lehet-e, illetve van-e szükség differenciálni, és bizonyos játékokat lányos, vagy fiús játékoknak minősíteni?

Lehet a nyelvtanulás játék? Naná! Nekünk, felnőtteknek, akik a nyelvtani szabályok és szavak magolásának kínját szenvedtük el anno, talán elképzelhetetlen, ami a gyerekek számára természetes: tanuljunk játszva! A mai cikkünk elsősorban az angol tanulásáról szól, főleg a gyerekeknek – méghozzá játékosan. De ez nem jelenti azt, hogy a felnőttek ne élvezhetnék ugyanezeket a fejlesztő játékokat, akár gyermekeikkel, akár saját tanulmányaik során.

A logikai készség elengedhetetlen a matematikában, a fizikában, de a valós életben is. De a kérdés csak az, hogy magától is kifejlődik a gyerekben, vagy érdemes fejleszteni ezt a területet?

Nincs is jobb annál, mint a saját két kezeddel létrehozni valami újat. Alighanem ezért is imádjuk az építős játékokat. Most bemutatjuk a legjobbakat!

Miért jók az építős játékok? Fejlesztik a kreativitást, a mozgáskoordinációt, a szem-kéz koordinációt, a finommotoros mozgást, a logikát… De az egyik legjobb dolog bennük talán az, hogy létrehozhatunk valamit. 2018-ban, amikor életünk nagy részét a virtuális térben éljük, egészen különleges élmény a saját két kezünkkel alkotni.  

Mikor kisgyereknek készülsz ajándékot venni, természetesen a játék az, ami először eszedbe jut. Ez így normális, hiszen a gyerekek a játékoknak örülnek a legjobban.

A körülöttünk egyre gyorsabban változó világban felnőttként nehezen, vagy sehogy sem boldogulsz idegen nyelv, elsősorban az angol alapos ismerete nélkül.

A többgyermekes szülők általában a második gyermek megszületése után döbbennek rá, hogy egy kisfiú és egy kislány igényei majd minden téren jelentősen elütnek egymástól.

Gyakorló szülőként minden bizonnyal mond neked valamit a fejlesztés kifejezés. Bár ez így önmagában túl általános, de a pedagógusok és azok az intézmények ahol gyerekek megfordulnak, többnyire a fejlesztést jelölik meg fő célként, amikor egyénenként kerül szóba egy-egy gyermek.

Egy kisgyermek átlagos fejlettségi szintje rendszerint sok, egymással többé-kevésbé összefüggő tényező végeredménye. A szülői nevelés, az iskolai vagy óvodai foglalkozások, a különféle környezeti hatások mind nagyban befolyásolhatják egy gyerek egyéni fejlettségi szintjét.

A játszva tanulás folyamatát főként a legkisebbeknél figyelhetjük meg, mivel esetükben még nincs semmilyen külső kényszer, csak puszta kíváncsiság vezérli őket abban, hogy megismerhessék a kedvenc játékaikat körülvevő „csodákat‟.

Köztudott, hogy gyerekkorban sokkal könnyebben tanulunk nyelveket, mint felnőttként, ezért, ha szeretnénk, hogy a gyerkőc könnyebben boldoguljon a későbbiekben és ne okozzanak gondot az iskolai nyelvórák, akkor érdemes minél hamarabb rávezetni őket erre az útra.

A gyerekek életében a mesék és játékok kulcsfontosságú szerepet játszanak. Nemcsak azért, mert lekötik a figyelmüket és szórakoztatják őket, hanem azért, mert nagyon sok mindent általuk és a segítségükkel tanulnak meg.

Sokáig az volt az elképzelés, hogy a lányok babával és a fiúk kisautóval kell játszanak és ferde szemmel néztek a kocsikázó kislányokra és babázó kisfiúkra.

A mai gyerekek olyan elképesztő ütemben fejlődnek és olyan képességekkel rendelkeznek már három, négy éves korukban, hogy néhány éve, évtizede a kisiskolások szintjét is elérték volna.

A nyelvtanulás ma már egészen az óvodás kortól jelen van a gyermekek életében. Bár vannak olyan szülők, akik azon az állásponton vannak, hogy a kicsiknek éppen elég lesz majd az iskolában szembesülni a feléjük támasztott követelményekkel, de mégis tény, hogy a tanulás történhet játékos formában is.

Fontosnak tartod, hogy az önfeledt gyermekkor biztosítása mellett kicsid fejlődjön is a játékkal töltött idő során? Szeretnéd, ha jobban teljesítene az iskolában, és magabiztosan állna hozzá a tanuláshoz? Az alapokat bizony a memória játékok segítségével fektetheted le, melyek minden korosztály számára kihívást jelentenek.

A nyelvismeret fontosságához napjainkban már kétség sem férhet, s nem csak a munkavállalás terén jut az szerephez. Nem véletlen, hogy gyakran már az óvodában is elindul a nyelvoktatás, hiszen a kicsik ebben a korban rendkívül gyorsan magukba szívják az információkat.

Facebook
Pinterest

Kövess minket a Pinteresten is!

Házhozszállítás

Megbizható Bolt
Megbizhatobolt.hu - Webáruház értékelés. Mennyi csillagot érdemel ez a webáruház? 
Fogyasztó Barát