Termékek Menü

Fejlesztő játékok a modern kor gyermekeinek

A mai gyerekek olyan elképesztő ütemben fejlődnek és olyan képességekkel rendelkeznek már három, négy éves korukban, hogy néhány éve, évtizede a kisiskolások szintjét is elérték volna.

Bizonyára ez a modern világnak köszönhető, és hogy szinte már az elektronikai kütyükkel a kezükben születnek meg, de néha akkor is hihetetlen, mire képesek. Ezen velük született képességeket pedig könnyedén bővíthetjük szintén a modern kor vívmányai, a fejlesztő játékok révén. A fejlesztő játékok kimondottan ezen apró kis zsenik tudásának kiterjesztésére irányulnak, azáltal, hogy teret adnak az öndidakta módon történő fejlődésre.

Közös jellemzőjük, hogy több szinten kínálnak megoldásra váró feladatokat, akinek segítségként szolgál egy hiányos készség kialakítására, az kezdheti a legelején is, de továbbfejlesztésként a középső vagy felső lépcsőkön is bele lehet fogni. A fejlesztő játékok általában egy készségre irányulnak, de az lehet egy általánosabb tudás vagy ismeret is, mint a logikai gondolkodás, ami a matematikai készségek és a problémamegoldó képességek megerősítésében is segítséget nyújthat.

Ezen játékszerek rövid időn belül igen komoly előrehaladást mutatnak, hiszen a gyerek számára a lehető legkézenfekvőbb eszközzel, a játék által tanítanak, így a kicsik szinte észrevétlenül szippantják magukba az információkat, miközben ők „csak játszanak‟. Azonban a fejlesztő játékok már jóval túlmutatnak az egyszerű szórakoztató holmikon, hiszen egy olyan eszközt tudhatnak magukénak, amely a gyerekek fejlődésében kulcsfontosságú. Ez pedig a játék tanító, nevelő, oktató és iránymutató szerepe.

Tartalomhoz tartozó címkék: érdekességek
Facebook
Pinterest

Kövess minket a Pinteresten is!

Házhozszállítás

Megbizható Bolt
Megbizhatobolt.hu - Webáruház értékelés. Mennyi csillagot érdemel ez a webáruház? 
Fogyasztó Barát