Termékek Menü

Fiús játékok – tényleg csak fiúknak valók?

Szülőként, de akár pedagógusként is tudhatod, hogy milyen nagy különbségek vannak a fiúk és lányok között, hogy mennyire eltérő dolgok érdeklik őket. De vajon lehet-e, illetve van-e szükség differenciálni, és bizonyos játékokat lányos, vagy fiús játékoknak minősíteni?

Miket nevezhetünk fiús játékoknak?

Habár valóban látványosak a különbségek a nemek között már gyerekkorban is, mégsem szabad megfeledkezni arról, hogy alapvetően minden gyermek más. Vannak fiúk, akik például kedvelik a babákat, és lányok, akik szeretik a kardokat. Az, hogy mit nevezünk fiúsnak, vagy éppen lányosnak, az általános tapasztalatok alapján alakult ki, de fontos, hogy figyelembe vedd gyermeked egyéni érdeklődési körét, ne akard skatulyába zárni. Csak így lehet a szórakozás felhőtlen, a fejlesztés pedig célzott. Ha pedig a fiús játékok témakörénél tartunk, nézzük is, hogy mitől válik egy játék fiússá!

A legnépszerűbb fiús játékok

A legtöbb gyerek kedveli a fikciót, a fiúk pedig különösen szeretik a kitalált misztikus világot, amiben fontos szerepet játszik a leleményesség és az erő. Ha a te srácod is ilyen, okvetlenül szerezzétek be a Sárkánytojás játékot, amiben kincseket kell keresnetek. Legyetek óvatosak, mert lehet, hogy egy sárkány állja az utatokat, vagy éppen egy másik játékostárs próbálja megnehezíteni a feladatotokat.

Ha elég volt a kalandokból, akkor a következhet a Csótánysaláta nevű játék, ami garantáltan megtornáztatja a fiúk agyát. Ezt a játékot talán leginkább a neve miatt sorolhatjuk a fiús játékok közé, de a vagányabb lányok is jól szórakozhatnak vele. A feladat, hogy mihamarabb megnevezd a képen látható zöldséget, ami nem is olyan egyszerű, ha megnehezíti néhány csótány. Koncentráljatok és memorizáljatok!

A fiús játék kategóriába sorolhatnánk még az Építőmesterek-Ókor című játékot is, amiben taktika és logika segítségével kell a lehető leggyorsabban megépíteni a saját piramisod. Ez inkább nagyobbaknak való játék, 10 éves kortól ajánlott, és az egész család jól fog szórakozni, mert a felnőtteknek is bőven tartogat kihívást! A sorozat első darabjáról, a középkori kiadásról itt már írtunk bővebben.

Milyenek tehát a fiús játékok?

Összefoglalva azt lehet mondani, hogy a tipikusan fiús játékokban nagyobb hangsúlyt kapnak a logikai és taktikai feladatok, előszeretettel játszódnak valamilyen misztikus helyszínen. Ugyan az ilyen típusú társasjátékokat első sorban fiús játékoknak nevezzük, de természetesen semmi akadálya annak, hogy a lányok is játsszanak velük :)

 

Tartalomhoz tartozó címkék: érdekességek
Facebook
Pinterest

Kövess minket a Pinteresten is!

Házhozszállítás

Megbizható Bolt
Megbizhatobolt.hu - Webáruház értékelés. Mennyi csillagot érdemel ez a webáruház? 
Fogyasztó Barát