Termékek Menü

Fontos-e a logika fejlesztése? Vagy fejlődik az magától?

A logikai készség elengedhetetlen a matematikában, a fizikában, de a valós életben is. De a kérdés csak az, hogy magától is kifejlődik a gyerekben, vagy érdemes fejleszteni ezt a területet?

A lexikális tudás ma már egy kattintással elérhető, egyre kevésbé fontos az, hogy mennyi információt tudunk megjegyezni. Sokkal többet számít, hogyan használjuk fel ezt az információt. Már nem a tudás a fontos, hanem a kreativitás, a helyzetfelismerés, a problémamegoldás és a logika – ezeknek a fejlesztése sokkal többet segít a gyermekednek, mint a történelmi tételek magolása.

Mi is pontosan a logika? A Wikipédia szerint: „A logika az érvényes következtetések és bizonyítások, illetve az ezzel összefüggő filozófiai, matematikai, nyelvészeti és tudományos módszertani kérdések tudománya.” A logika lényege, hogy megértsük az összefüggéseket, és az ismert tényekből következtetéseket vonjunk le. Elengedhetetlen a tanuláshoz, a döntéshozatalhoz, és az életnek még sok más területén. De hogyan lehet fejleszteni?

A logika fejlesztése gyerekeknél

A legtöbb készséghez hasonlóan a logikát is a legegyszerűbb gyermekkorban fejleszteni. De nem azzal, hogy Descartes-t olvasunk fel a csecsemőnek (a babaMozart CD mellé). Sokkal hasznosabb, ha olyan játékokat adunk a kezükbe, amik segítenek, hogy észrevétlenül, maguktól fejlesszék ezt a készséget. Ilyen például a klasszikus Rubik-kocka, vagy modernebb, dizájnosabb „változata” a Fidgitz, kisebbeknek a Go Go Gelato (ami a finommotoros mozgást is fejleszti), az összetettebb Cortex Challenge, vagy nagy kedvencünk, a hosszabb időre lefoglaló Roller Coaster Challenge.

A logika fejlesztése segít, hogy könnyebben eligazodjon a tanulmányaiban, főleg a matematikában és a fizikában, valamint később, a Nagybetűs Életben is. Plusz még jókat is nevethettek közben.

Tartalomhoz tartozó címkék: érdekességek
Facebook
Pinterest

Kövess minket a Pinteresten is!

Házhozszállítás

Megbizható Bolt
Megbizhatobolt.hu - Webáruház értékelés. Mennyi csillagot érdemel ez a webáruház? 
Fogyasztó Barát