Termékek Menü

Játékleírás: Sztori kocka

Igaz Bernadett
2015. 10. 07. 00:00:00
 
A sztori kocka évek óta az egyik legkedveltebb társasjáték. Aki ismeri, az pontosan tudja miért.
Engedjétek meg, hogy most leírjam az én első találkozásomat a Sztori Kockákkal.

 

Évekkel ezelőtt egy kedves ismerősöm mesélt róla. Hosszan ecsetelte, hogy a baráti társaságával egy hétvégi kiruccanáson egész estét betöltő vidámságot hozott nekik a 9 darab aprócska kocka. Akkor még nem ragadott magával a vágy, hogy elrohanjak megvenni a játékot. Aztán amikor a kellemes nyár átfordult a hűvösebb őszbe, és a gyerekeink otthon éppen „halálra” akarták unni magukat…. naaaaa akkor jött el a SZTORIK KOCKA ideje nálunk. 

Először bemutattam a kocka használatát, mondtam én egy rövidke történetet a képek segítségével. Ez még nem volt annyira nagy „dobás”. Ezután bevontam a srácokat is; kértem, hogy először külön–külön meséljenek sztorikat felhasználva a képeket és a saját tapasztalataikat. Már akkor érezni lehetett, hogy hamarosan vidám történetek fognak kerekedni a mi mesélős játékunkban. Amikor már mindannyiunk arcán ott csücsült a mosoly, akkor összekapcsoltuk magunkat. Az első dobó elmondta a saját örült-vicc és elképesztő történetét, a következő játékosnak az ő történetét kellett folytatni a kidobott képek alapján. A játék során így a gyerekek egyre koncentráltabbak lettek, elővarázsolták a szókincsük legjavát és igyekeztek minél izgalmasabb történetet kreálni. És amikor már azt hinnéd, hogy nem lehet fokozni a játékot, akkor még két dolgot tehetsz; nehezíted a játékszabályokat (például: meghatározott szónak vagy jelzőnek mindig meg kell jelenniük a történetben), vagy beszerzel néhány kiegészítő kockát az alap darabok mellé.

Mi a történet tanulsága? Hogy a legegyszerűbbnek tűnő játékokkal is lehet tanulni és tanítani. A mesegyár (ahogy én hívom a Sztori kockát) bárhol, bármikor előkapható és játszható. Aki nem hiszi, járjon utána.

Itt megismerheted ezt a fantasztikus játékot!

Tartalomhoz tartozó címkék: érdekességek
Facebook
Pinterest

Kövess minket a Pinteresten is!

Házhozszállítás

Megbizható Bolt
Megbizhatobolt.hu - Webáruház értékelés. Mennyi csillagot érdemel ez a webáruház? 
Fogyasztó Barát