Termékek Menü

Kisfiú és kislány játékok? Feltétlenül kell ez a megkülönböztetés?

Sokáig az volt az elképzelés, hogy a lányok babával és a fiúk kisautóval kell játszanak és ferde szemmel néztek a kocsikázó kislányokra és babázó kisfiúkra.

Pedig a kicsik igazán nem tudhatják, hogy mit várunk el tőlük, ők csak elveszik azt a játékot, amelyik megmozgatja a fantáziájukat és hagyják szárnyalni a gyermeki énjüket. Ezt az éles határvonal kislány játékok és kisfiú játékok között szerencsére ma már nem létezik, melyben a logikai és készségfejlesztő változatok igen fontos szerepet játszottak. Ugyanis a mai modern játékok mindkét nem számára remek szórakozási és fejlődési lehetőséget biztosítanak, még akkor is ha valaki kifejezetten fiús vagy lányos.

Ennek köszönhetően a kislány játékok sora is jócskán kibővült és a különböző babás játékok mellett kártyajátékok, társasjátékok és fejlesztő játékok is helyet kapnak. Ezek között is megtalálhatunk néhány kifejezetten lányos darabot, amelyek szín- vagy képi világban inkább a kislány játékok felé hajlanak, de a legtöbbjük olyan általános témákat boncolgat, ami mindkét nemet érdekli. Az állatok és a mesék örök kedvencek fiúk és lányok körében is, így az ezen témában mozgó darabok tökéletesen beleillenek a kisfiú és a kislány játékok repertoárjába is.

Különben sem érdemes ennyire elhatárolni őket, hiszen akkor együtt, hogy tudnának játszani? Persze kellenek a kislány játékok is, amelyeket a barátnőkkel vagy egyedül vesznek igénybe, de az öcsivel, bátyóval, fiúbaráttal is kell valami közös nevező, amihez kiváló alternatívákat kínálnak a mai modern játékok.

Tartalomhoz tartozó címkék: érdekességek
Facebook
Pinterest

Kövess minket a Pinteresten is!

Házhozszállítás

Megbizható Bolt
Megbizhatobolt.hu - Webáruház értékelés. Mennyi csillagot érdemel ez a webáruház? 
Fogyasztó Barát