Termékek Menü

Memória játék gyerekeknek – nem kell, hogy unalmas legyen!

Az emlékezőképesség az, amiről szinte tudomást sem veszel, mégis elképzelhetetlenek lennének nélküle a hétköznapok. Sokat tehetsz gyermeked memóriájának fejlesztéséért, hogy minden iskolai feladatot zökkenőmentesen vegyen. Ha te is unod már a párkeresős memória játékot, jó hírünk van: sokkal szórakoztatóbb játékokat is tudunk ajánlani!

A memória gyermekkorban

Azt valószínűleg te is tudod, hogy mennyi minden képes befolyásolni az emlékezőképességed. Mivel a memória lényegében különböző érzékletek által eltárolt információ és tapasztalat, ezért nagymértékben befolyásolja az ingerek mennyisége és sokszínűsége. Nem véletlen, hogy bizonyos információk rövidebb, míg mások hosszabb ideig, akár egy életen át is megmaradnak az emlékezetben. Az iskola sajnos nem teszi lehetővé, hogy eltérő és változatos módon segítse a diákoknak a tananyag rögzülését, te azonban segítheted gyermekedet abban, hogy a sokszor monoton és igencsak terjedelmes leckéket könnyebben elsajátítsa. A memóriát gyermekkorban fejlesztheted a legkönnyebben, hiszen ilyenkor még folyamatosan épülnek új agyi kapcsolatok. Ebben az időszakban a rövidtávú memória fejlesztése a legfontosabb. A memória játék a gyerekeknek tehát nem csak szórakoztató, de hasznos is!

A memória játék lehet izgalmas

Ha az emlékezőképességre építő játék kerül szóba, sokan csak a klasszikus párkereső memória játékot ismerik, pedig napjainkban sokkal nagyobb a választék!

Itt van például a Memóriadó, ami kétségtelenül egy tökéletes, emlékezőképesség fejlesztő játék. Egészen realisztikus kihívások elé állít, ugyanis egy folyamatosan hosszabbodó számsorra kell visszaemlékezni, miközben különböző elgondolkodtató kérdésre is tudni kell a választ, amik megnehezítik a számsor felidézését. De biztosan kell használnod a memóriád a Cortex nevű játékban is, ahol a logikád mellett a taktikai képességedet is be kell majd vetned, hogy te legyél az első, aki összerakja az „agyát”!

Ne feledd, a memória fejlesztésére a legjobb módszer a játék, mert az élményeken keresztül rögzülnek a legjobban az ismeretek. A szórakozás pedig lehetővé teszi, hogy gyermeked az iskolai feladatokban is remekeljen!

Tartalomhoz tartozó címkék: érdekességek
Facebook
Pinterest

Kövess minket a Pinteresten is!

Házhozszállítás

Megbizható Bolt
Megbizhatobolt.hu - Webáruház értékelés. Mennyi csillagot érdemel ez a webáruház? 
Fogyasztó Barát