Termékek Menü

Milyen fogadalmakat tettünk az idei tanév első napjaiban?

Igaz Bernadett
2015-09-24 00:00:00

Nos, a szeptemberi iskolakezdés elsősorban a szülőknek stressz. A gyerekek élvezik, hogy újra az osztálytársakkal tölthetik a nap nagy részét, még ha közben figyelni is kell matek órán, vagy angolon.

Nekik most még nem az a fontos, hogy időben megírják a házi feladatot, mert a délutáni edzés után már nincs kedvük. Nekik még nem az a fontos, hogy minden órán aktívan részt vegyenek és megállás nélkül jelentkezzenek. Most még kicsit „visszarázódnak” a suli mindennapjaiba.

Mi szülők viszont egész szeptemberben az új „dolgokat” szokjuk; új rendszer az ebéd befizetésnél (A vagy B menü legyen?), mikor lesz szülői értekezlet, melyik gyereket kell kedden elhozni korábban, mikor kell a furulyát is bepakolni a gyerek táskájába…. jaaaaaaaaaaaaj! :-)

És persze teszünk néhány új (vagy éppen régi) fogadalmat is. Mi megfogadtuk, hogy az idén:

  • nem pakoljuk be a gyerekek táskáját. Tanulják meg egyedül összeszedni és bepakolni az iskolai „léthez” szükséges tankönyveket, füzeteket, tolltartót.
  • Idén nagyobb hangsúlyt fektetünk az önbizalmuk építésére, ezzel is növelve az önállósodásukat.
  • nem esünk pánikba, ha egymás után becsúszik néhány rossz jegy. Tavaly ettől kétségbeestünk. Idén a pihenési idő betartásával megelőzzük, hogy a gyerekek „belefáradjanak” a tanulásba.
  • hagyjuk, hogy tanuljanak a hibáikból. Ezt tavaly is megfogadtuk ;-) Ha elfelejtik bevinni, amit a tanító néni kért tőlük, vagy nem készítik el a „projekt feladat” rájuk eső részét, akkor ezt nekik kell megbeszélni a társaikkal.
  • szüntelenül emlékeztetni fogjuk őket, hogy a tanulás és a célok elérése (amiket nekik kell kitűzni maguk elé) az ő felelősségük is. Támogatjuk őket, de a munkát nekik kell elvégezni.

A fejlődés megállíthatatlanul mindannyiunk életének része. Nem csak gyermekeink okosodnak és fejlődnek az iskolai évek alatt; mi szülők is beletanulunk abba, hogy gyermekeink boldogsága és boldogulása a mi felelősségünk is.

Tartalomhoz tartozó címkék: érdekességek
Facebook
Pinterest

Kövess minket a Pinteresten is!

Házhozszállítás

Megbizható Bolt
Megbizhatobolt.hu - Webáruház értékelés. Mennyi csillagot érdemel ez a webáruház? 
Fogyasztó Barát