Termékek Menü

Társasjáték VS okostelefon?

Igaz Bernadett
2015-10-31 17:50:44

Van olyan család, ahol manapság nem okoz fejtörést a szülőknek a gyerekek okostelefon mániája? Valószínűleg egyre többen szembesülünk azzal a problémával, hogy a srácok inkább a telefont vagy a tabletet nyomkodják játszás gyanánt.

Pedig sok családban ma is program a társasjátékozás, bár tagadhatatlanul a gyerekeket manapság jobban érdekli a számítógép és az okostelefon. Gyakran hallom, hogy a társasjáték inkább felnőtteknek való. Van ebben is némi igazság, hiszen mi valódi mélységekben is képesek vagyunk játszani. Azonban a társasjátékozással egyfajta szemléletet adhatunk át gyermekeinknek, mindamellett hogy sok képességüket is fejleszthetjük vele; kommunikációt, érzelmi és értelmi intelligenciát, logikát, memóriát. A játszás során nem csak magunkat, de társainkat és gyermekeinket is jobban megismerhetjük, és ők is megtanulhatják kezelni indulataikat, legyőzhetik félelmeiket. Ha csak egyszer-egyszer tudod rávenni gyermekedet a társasjátékozásra, már az is hasznos lehet a számára. Járjatok elől szülői példamutatással és társasozzatok otthon a pároddal. Mi is ezt tesszük és rendszerint szépen, lassan az összes gyerek körénk gyűlik és becsatlakozik a közös játszásba.

Íme néhány remek társasjáték tipp, amit érdemes otthon kipróbálnotok (mindegyik játékot beválogatták 2015-ben az év társasjáték díjra).
A közelgő ünnepekre való tekintettel, talán ez nyújt némi segítséget a választásban is.
 
Építőmesterek - Középkor: a szépen illusztrált fémdoboz igazi gyöngyszemet rejt, mely a franciaországi "Év Játéka" választáson elnyerte a zsűri különdíját is. Az egyszerű alapszabályoknak köszönhetően egy olyan társasjátékot kapunk, ami kezdőknek és rutinos játékosoknak is egyformán jelent szórakozást.
 
Birodalmi telepesek: a játék 12 éves kortól ajánlott, ezért mi inkább a gyakorlott társasjátékozóknak javasoljuk. Kellően összetett stratégiai játék, amibe hamar bele lehet rázodni. Aki ezt választja, sem csalódni, sem pedig unatkozni nem fog. Ha igényes és hasznos ajándékot keresel, akkor már meg is találtad!
 
Imperia: magyar tervezőtől egy fantasztikus stratégiai társasjáték, ami - ráadásul - egyszemélyes logikai játékként is játszható. Idén ezt a játékot is beválogatták a legjobbak közé.
 
Colt Express: 2015-ben ez a társasjáték indul a legnagyobb eséllyel az Év Társasjátéka díjért. Nem csak azért mert rendkivül látványosak és szépek a játék darabjai, hanem mert valóban egy izgalmas stratégiai játékról van szó. Családi társasjátéknak szuper választás.
Tartalomhoz tartozó címkék: érdekességek
Facebook
Pinterest

Kövess minket a Pinteresten is!

Házhozszállítás

Megbizható Bolt
Megbizhatobolt.hu - Webáruház értékelés. Mennyi csillagot érdemel ez a webáruház? 
Fogyasztó Barát